Detaylı bilgi ve yardım almak isterseniz Destek

e-Arşiv Fatura Nedir?

e-Arşiv fatura, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip bir fatura türüdür.
e-Arşiv fatura sayesinde elektronik fatura sistemine dahil olmayan şirketler veya son kullanıcılara elektronik ortamda fatura gönderimi sağlanır.

e-Arşiv Fatura Özellikleri

Ekonomik Fiyat Avantajı: e-Fatura Hizmetleri ile Düşük Maliyetler

Uygun Fiyat

Elektronik fatura hizmetleri ile birim başı ortalaması 14-16 TL olan kağıt fatura maliyetlerinizi kuruşlar seviyesine düşürebilirsiniz.

Kullanımı Basit ve Pratik: e-Fatura ve e-Arşiv ile Zaman Kazanın

Kolay Kullanım

e-Fatura ve e-arşiv ile yazdırma ve kargolama derdinden kurtulur, karışık programlar ile uğraşmadan nerede olursanız olun müşterilerinize faturalarını anında ulaştırabilirsiniz.

Güvende Arşivleme Kolaylığı: Dijital Arşiv ile Dosyalarınızı Koruyun

Güvenli Arşivleme

Dijital arşivleme sayesinde dosyaların arasında kaybolmaz, 10 yıl boyunca istediğiniz zaman eski faturalarınıza dijital ortamda rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

e-Arşiv kimler için zorunludur?

e-Arşiv Fatura Kimler İçin Zorunlu

Vergi mükellefi olan bir firmaya 1 gün içerisinde KDV dahil 2000 TL (GİB tarafından 2022 yılı için belirlenen tutar) ve üzeri fatura kesecekseniz bu faturayı e-arşiv fatura olarak düzenlemeniz gerekiyor.

e-Arşiv Faturaya Kimler Geçmeli

Vergi mükellefi olmayan birine 1 gün içerisinde KDV dahil 5.000 TL ve üzeri fatura kesecekseniz bu faturayı yine e-arşiv fatura olarak hazırlamanız gerekiyor.

e-Arşiv Faturaya Geçmenin Önemi

İnternet üzerinden ilan yayınlayan veya hizmet satanlara aracılık eden bir firmaysanız e-arşiv fatura düzenlemeniz gerekiyor.

e-Arşiv fatura kullanmanın avantajları nelerdir?

Tahsilatlarınızı Hızlandırın: E-Arşiv ile Kolaylık

Tahsilatlarınızı hızlandırın

Fatura takip sürecine vakit harcamayın, e-arşiv faturalarınızı hemen ulaştırın. Tahsilat sürecinizi hemen başlatın, alacaklarınız daha hızlı gelsin.

Zahmetsiz ve Hızlı Fatura Oluşturma: Maliyet Avantajı ve Operasyonel Kolaylık

Kolay ve hızlı fatura oluşturun

Maliyet avantajı sağlarken, operasyonel yükünüzü azaltın; kağıt, mürekkep, zarf, postalama, arşivleme ve mutabakat gibi süreçlere son verin.

Faturalarınızı Anında Müşterinize İletin

Faturanız anında müşterinize ulaşsın

İster e-fatura ister e-arşiv fatura, sistemde oluşturduğunuz faturalar tek tıkla müşterinize ulaşsın, anında görünsün. Faturalarınızın müşterilerinize ulaşmama, kargoda kaybolma derdinden kurtulun.

Kargo Masraflarını Sona Erdirin: e-Fatura ile Kolaylık

Kargo masraflarından kurtulun

Nerede olursanız olun, faturanızı anında oluşturup müşterinize iletin. Tek ihtiyacınız, internet erişimi olan akıllı telefon, tablet veya bilgisayardır. e-Fatura sayesinde kağıt fatura kargolama işlemi ortadan kalkar.

Kolay ve Etkin Fatura Arşivleme

Fiziki fatura saklamaktan kurtulun

Faturalarınız dijital ortamda arşivlensin. Fatura saklama iş yükü ve maliyetinden kurtulun. İstediğiniz zaman eski faturalarınıza rahatça ulaşın.

Doğayı Koruma Adımınız: e-Fatura ve e-Arşiv İle Kağıt Tüketimini Azaltın

Doğayı koruyun

e-Fatura ve e-arşiv fatura ile, fatura kestiğiniz dönemlere göre kağıt tüketimini azaltın; doğayı korumaya yardımcı olun.

e-Arşiv fatura kullanmanın avantajları nelerdir?

Ön Muhasebe Programı Aplika ile Mali Müşavirinizle Entegrasyon

Mali müşaviriniz ile entegre olun

Her ay faturalarınızı toparlayıp mali müşavirinize göndermekle uğraşmayın, mali müşavirinizi aplika'ya davet ederek tüm fiş ve faturalarınızı tek tıkla muhasebe büronuza iletin

Anahtar Teslim e-Arşiv Çözümü ile Geçiş Yapın!

e-Arşiv'e anahtar teslim geçin!

Anahtar Teslim e-Fatura hizmetimiz ile tüm başvuru süreçlerini uzmanlarımıza devredin, yerinizden bile kalkmadan 30 dakika içinde e-fatura ve e-arşive geçin.*Mali mühür bekleme süresi hariç.

Faturalarınızı Kolayca Paylaşın veya İptal Edin

Faturalarınızı paylaşın veya iptal edin

e-Arşiv Portal'ın aksine, Aplika üzerinden kestiğiniz e-arşiv faturaları müşterilerinizle e-posta olarak paylaşabilir, gerekirse 7 gün içinde iptal edebilirsiniz.

Otomatik Belgelendirme ve Raporlama

Belgeleriniz otomatik olarak saklansın ve raporlansın

Aplika üzerinden kestiğiniz tüm e-fatura ve e-arşiv faturaları 10 yıl boyunca güvenli bir şekilde saklanır, böylece siz de dilediğiniz an aradığınız faturayı kolayca görüntüleyebilirsiniz.

Aplika Ön Muhasebe Programı ile Cep Telefonunuzdan Fatura Gönderme Kolaylığı

Cep telefonunuzdan fatura gönderin

Aplika'nın web sitesi üzerinden, internet erişimi olan her yerden e-fatura ve e-arşiv fatura gönderin.

Ekonomik Fiyatlarla e-Arşiv Faturasını Kullanın

e-Arşiv faturayı uygun fiyatlarla kullanın

Entegrasyon, eğitim gibi e-fatura geçiş maliyetlerinden kurtulun. Uygun e-kontör fiyatlarıyla e-fatura ve e-arşiv fatura gönderin.

Finansal Operasyonlarınızı Yönetin: Ön Muhasebe Programıyla Entegrasyon

Finansal operasyonunuzu yönetin

Elektronik faturalama hizmetleriyle entegre gelen ön muhasebe programı ile tanışın. Finansal verilerinizi istediğiniz yerden rahatça yönetin.

Bizimle Her An Destektesiniz

Sorularınız olduğunda destek alın

Bilgiye ihtiyaç duyduğunuz her anda sınırsız destek hizmetimizden faydalanın. Hiçbir aşamada kendinizi yalnız hissetmeyin.

e-Arşiv

Sıkça sorulan sorular

Her ikisi de elektronik belge olup aralarında temel bir farklılık söz konusudur. e-Fatura mükellefi sadece e-fatura kullanan firmalara e-fatura gönderebilir. e-Arşiv fatura ise e-fatura sistemine kayıtlı olmayan firmalara ve tüketicilere elektronik ortamda kesilen belge türüdür.

Evet. e-Fatura sistemine geçtikten sonra e-fatura kullanıcılarına e-fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan işletmelere ve şahıslara ise e-arşiv fatura kesebilirsiniz. e-Arşiv kullanmayıp e-fatura kullanıcısı olan işletme sahipleri, e-fatura kullanmayan müşterilerine matbu fatura kesebilir.

e-Fatura kullanıcısı olduğunuz halde müşteriniz e-fatura sistemine kayıtlı değilse veya müşteriniz son tüketici ise e-arşiv fatura kesmek gerekir.

2022 yılına kadar e-arşiv fatura kesebilmek için e-fatura sistemine kayıtlı olunması gerekiyordu. Fakat GİB tarafından yapılan son düzenlemeye göre, özel entegratörler üzerinden e-arşiv gönderebilmek için zorunlu tutulan e-fatura kullanıcısı olma şartı kaldırıldı. Böylece GİB tarafından, 2000 TL ve 5.000 TL fatura hadleri için özel entegratörlere de e-faturaya geçmeden e-arşiv fatura kesebilme ehliyeti verildi. Özetle, e-fatura kullanıcısı değilseniz GİB Portal entegrasyonu sayesinde e-arşiv faturanızı kesebilir ve müşteriniz ile paylaşabilirsiniz.

İnternet üzerinden mal veya hizmet satışı yapan firmalardan/firmalar arasında cirosu 5 milyon TL ve üzeri olanların e-arşiv fatura düzenlemesi zorunludur. Ayrıca, aynı gün içerisinde vergi mükellefi olmayanlara düzenlenen toplam fatura tutarı 5 bin TL ve üzeri, vergi mükellefi olanlar için ise GİB tarafından belirlenen fatura kesme sınırı olan 2000 TL ve üzeri tutarlar için e-arşiv fatura kesmek zorunlu tutulmuştur.